zondag 6 december 2015

Kolenwok met rijst

Dit is een niet alledaags gerecht dat wel snel klaar is. Het koken van de rijst duurt nog het langst, toch als je zilvervliesrijst gebruikt.
Palmkool was ik al regelmatig tegengekomen in recepten maar ik had het nog nooit klaargemaakt.Toen het eindelijk eens in mijn groentepakket zat had ik natuurlijk geen recept bij de hand. Maar wokken leek me wel een goed. Meneer rotzooivrij is ondertussen een specialist in het maken van rotzooivrije satésaus (pindasaus voor de Vlamingen) en heeft die ook hier gemaakt.  Niet noodzakelijk maar wel superlekker.

Voor 4 porties
  • 150gr rijst 
  • kurkuma (optioneel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • stukje gember
  • 1 rood pepertjes
  • palmkool
  • rijstolie
  • 2/3 bloemkool
  • 1/3 venkel
  • Zelfgemaakte pindasaus* 
  1.  Snij de bloemkool in roosjes en kook bijna gaar in water. Giet af en vang het water op.
  2. Kook de rijst in het water van de bloemkool, voeg eventueel wat kurkuma toe aan het kookwater, dan krijg je mooie gele rijst.
  3. Snipper de ui en de knoflook, snij de gember en het pepertje fijn.
  4. Snij de venkel in fijne blokjes en de palmkool in reepjes.
  5. Verhit rijstolie en een pan en fruit de ui met de look, bak de gember en pepertje mee. Voeg de venkel en palmkool toe en roerbak kort. Bak ook de bloemkool nog eventjes mee. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer met de rijst en pindasaus
* het recept voor mijn satésaus vind je hier.  Meneer rotzooivrij mengt gewoon wat kokosolie, santen, pindakaas en sambal in een sauspannetje. Nogal op het gevoel dus ik heb er geen hoeveelheden voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...